צנצנת עם טוויסט גאוני
פינות אפלות הן דבר מסקרן ומעורר, עד שזה מגיע לצנצנות.
רק מי שראה אותי מנסה להגיע לממרח שנמצא שם למטה בצנצנת עם סכין, כפית, פיתה, לחם יבש, פומפה, פינצטה להסרת שיער ועוד, ראה חפרנות אמיתית בחייו.
בשורה: סוף עידן החפירות בצנצנות ושאריות ממרח בפח – המצאה גאונית: "צנצנת עם טוויסט" (jar with a twist).
כבר מפנה אתכם לסרטון עם הבחור הנלהב שלובש חולצת לבנה זוהרים ומשוטט בין מדפי הסופר, שולף מהכיס הפתעה וזורק לתיקרה, אבל מזהירה אתכם מראש, רק אמריקאים יכולים לפתח מצנצנת, תוכנית אירוח הכוללת, שחקנים חובבנים ממתנ"ס מסצ'וסטס שימרחו חמאה על לחם יבש ויגרמו לי להבין שמדובר בטוויסט אמיתי שישנה לי תפיסת עולם.
באמת רעיון מבריק, שלא ייתן לצנצנות למרוח אותי יותר ורק בקשה בשם ציבור השמאליים בעולם: פור גוד סייק, אם כבר צנצנת עם טוויסט, סובבו כבר פעם אחת כאות מחווה נגד כיוון השעון? מה קרה? אתם לא יודעים שנגד כיוון השעון יכול גם לפתוח צנצנת וגם לעצור את הזמן? :-)
ותודה לנעמה פרנק ששלחה לנו לעמוד הפייסבוק את הסרטון!
ברבור טעים, בריא ומהמם!
אתמול פרסמנו כאן בבלוג "איך לחתוך אבטיח ב 30 שניות". אז קודם כל אנו רוצים להתנצל בפני השף המוכשר, זה היה 21 שניות :-)
אז הרעיון הקודם ממש מדליק אבל לא רצוי לנסות בבית (והסיכוי שתצליחו, בואו נאמר את האמת, נמוך). לעומת זאת, את הרעיון המדליק הזה אתם יכולים לנסות, ואפילו מומלץ: עיצוב ברבור מ...תפוח!
רעיון מדליק לקישוט סלסלת פירות שהאורחים קופצים לבקר.
יכול להיות שתצטרכו לראות את הסרטון כמה פעמים, אז שימו אותנו במועדפים:
איך לחתוך אבטיח ב 30 שניות?
האורחים מגיעים לבקר ואתם מתחילים להוציא קצת נשנושים, שתיה, עוגות ואז מגיע החלק המבאס...לחתוך את האבטיח.
לכל אחד ואחת יש דרך אחרת לחתוך את האבטיח: מהאמצע, פלחים, מהצד. לא משנה איך, זה תמיד לוקח המון זמן והופך את המטבח מכל כיוון.
אז הנה שף מוכשר שמצליח לעשות את זה בתוך 30 שניות, ללא מאמץ, ונראה שגם ללא לכלוך.
לא, אל תנסו את זה בבית, תמשיכו לחתוך איך שאתם יודעים :-)
עוגה מיוחדת לנשים בהריון
אומרים שלנשים בהריון יש "חשקים" מיוחדים בשליש הראשון להריונן (או שזה סתם מיתוס?), אז החלטנו לדאוג להן למשהו מתוק...תרתי משמע :-)
אתם כבר יודעים שאנחנו לא אתר של מתכונים אלא של רעיונות , נכון? אז מצאנו לכם רעיון מדליק לעוגת הריון. מה שנותר לכם לעשות זה למצוא את החברה או האישה ההריונית שלכם ולפנק אותה בעוגה.
איך עושים את זה אתם שואלים?
הנה סרטון הדרכה מפורט: חלק 1
חלק 2
קרדיט: www.cakechooser.com
איך לקלף את הבננה?
בננה זה פרי כיפי, אין מה לומר: טעים, יפה, רך, מגיע עם קליפה וילדים אוהבים אותו מאוד. אבל לפעמים הקליפה יכולה להיות עקשנית ובעת הקילוף נמעכת כל הבננה :-(
מה עושים? רואים את הרעיון המדליק הזה בסרטון הבא:
ועכשיו, שאתם כבר יודעים איך מקלפים את הבננה העקשנית, הנה כלי מדליק לחיתוך בננה בקלות. לרכישה בחנות הרעיונות של fidbek
אהבתם את הרעיון? כנסו לחנות הרעיונות לעוד גאדג'טים למטבח
רעיון יצירתי לביצה קשה ומקושקשת
לא כולם אוהבים ביצים. זאת עובדה. מצד שני, ישנה קבוצה שלא יכולה שלא לאכול לפחות ביצה אחת ביום (אם זה בריא או לא...שאלה טובה) אם בארוחת בוקר, בבורקס, בסנדוויץ וכו. אבל גם הקבוצה הזאת מתחלקת לכמה סוגים: אוהבי החלבון, אוהבי החלמון ושונאי ביצה רכה לסוגיה: ביצת עין, ביצה רכה, ביצה עלומה וכו. הרעיון הזה מתאים בדיוק לקבוצה האחרונה.
איך ניתן להכין ביצה קשה כאשר החלבון והחלמון התערבבו...בתוך הקליפה!
לקשט את העוגה בעזרת תחרה
הכנתם עוגת שוקולד טעימה (אנחנו בטוחים) ועכשיו הגיע הזמן לקשט אותה.
אפשר להתחיל להמיס שוקולד,להדביק פצפוצים, קצפת ואין סוף קישוטים כאלה ואחרים. או שפשוט אפשר להשתמש ברעיון המעולה הזה.
לוקחים תחרה עם דוגמאות יפות (ניתן להשתמש גם במפה או בכל בד בצורות יפות) ומניחים על העוגה.
מפזרים אבקת סוכר מעל לעוגה ולאט לאט מרימים את התחרה כך שהדוגמא לא תפגע.
זהו. רעיון פשוט ומקורי!
לשחק עם האוכל
טוב, זה לא באמת לשחק, זה יותר להכין את האוכל, אבל אין ספק שמכונת הכנת הפסטה הזאת דומה יותר לצעצוע מאשר לרוב הכלים שאנחנו מכירים מהמטבח. אם אתם שואלים את עצמכם בשביל מה צריך להתאמץ כל כך וטוענים שיהיה פשוט יותר לקנות פסטה מוכנה בחנות... אתם צודקים.
אין שום סיבה הגיונית להכין את הפסטה בעצמכם, כשאני ניסיתי זה אפילו יצא לי פחות טעים. אבל זה כיף. בין אם אתם מכינים בעצמכם, עם חברים או עם הילדים, מדובר בפעולה שהיא ממש בגדר ריפוי בעיסוק. הלישה, הרידוד וחצי הריכוז שיידרש מכם לתהליך יביאו אתכם למצב של הנאה מבלי להתעייף.
אתם עומדים להיתקל בשאלות הרות גורל כגון האם לרדד את הבצק פעם נוספת או שהוא מספיק דק, האם לקמח שוב (לשים עוד קמח – זו מילה אמיתית, בדקתי עם אשתי), ושאלת השאלות: איזו צורה מכינים. אם נהיה כנים עם עצמנו כנראה שהשאלות האחרות שנשאל את עצמנו בסוף היום לא תהיינה חשובות יותר מאלה. עם יד על הלב, כשהאופציה שעומדת לי מנגד היא צפייה בעוד תוכנית ריאליטי או לבלות עוד שעה מול הפייסבוק, הכנת הפסטה נראית פתאום כמו פעולה אטרקטיבית במיוחד.
אז קדימה, הכינו את המערוך, ומי ייתן ושלכם יצא טעים משלי.
סרטון הדגמה (תהיו מוכנים...מוזיקה מעצבנת)